Hírek

A faluház előtt összegyűlt apátfalviak szombat délután zenés-táncos mulatság keretében kiszebábot égettek, s vele együtt a telet is elűzték. A hagyományok ápolásában az újonnan alakult gyermek néptánc csoport is részt vett.

 

Koncerttel és kiállítással avatták fel a megújult faluházat a hét végén Apátfalván. A közösségi élet színterére 25 millió forintot költöttek.

A 2022-es év a legtöbb településen alighanem az egekbe szökő infláció és az energiaválság miatt marad emlékezetes – de mi az, ami ezen kívül is feljegyzésre érdemes? Ezúttal Szekeres Ferencet, Apátfalva polgármesterét kérdeztük:

2022. november 17.-én csütörtökön Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony három kisfiút és egy kislányt köszöntött. Minden évben egyre több baba születik az idei évben eddig 21 fővel gyarapodott Apátfalva lakosságszáma.  A kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesítik kérelem alapján, amivel támogatni szeretnék őket. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.