Hírek

2022. augusztus 04. csütörtökön az eddigiekhez hasonlóan négy újszülöttet köszöntött Apátfalva polgármestere Szekeres Ferenc és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony. Még 2018-ban döntött arról a képviselő testület, hogy támogatják az apátfalvi családokat. 2022-ben eddig 14 baba született az év végére összesen 30 születés várható. A kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek kérelem alapján. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Szombaton folytatódott Apátfalván a 26. Szent Anna Napok programsorozata. A faluházban kiállításokat nyitottak meg, melyek a helyi értékekbe engedtek bepillantást. A szabadtéri színpadon helyi művészeti csoportok léptek fel, de sztárvendégeket is meghívtak az apátfalviak. Vasárnap pedig lovasnapot tartanak a községben. A kiállítások augusztus 5-ig láthatók az apátfalvi faluházban. 

A hétvégi falunapokra – ahogyan az lenni szokott – most is érkeztek sztárvendégek, felléptek a nagyszínpadon a helybeli kiválóságok, a legérdekesebb talán mégis a Faluházban rendezett retró kiállítás volt. A tárlat anyagát a helyi művelődésszervező, Vargáné Nagyfalusi Mária felhívására a falu lakói adták össze.

A legtöbben szilvát hoztak a hétvégén első alkalommal megrendezett apátfalvi Pálinkafesztiválra és Versenyre zsűriztetni.

Szombaton első alkalommal rendezték meg Apátfalván a Pálinkafesztivált és Versenyt.