Az előző évekhez hasonlóan 2024. március 01.-én pénteken Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester asszony négy újszülöttet köszöntött. Még 2018-ban fogadta el a képviselő testület, hogy pénzbeli támogatást nyújtanak az apátfalvi családoknak. A döntés alapján a kisbabákat 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesítik kérelem alapján. A szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Elsőként Restás Rahim Eliánt köszöntötték, aki 2023.12.06.-án látta meg a napvilágot Hódmezővásárhelyen 3730 grammal, Horváth Dzsenifer Terézia és Restás Roland első közös gyermekeként. Dzsenifer megosztotta velünk, hogy a legnagyobb segítség számára Roland. Pelenkázáson kívül minden feladatból kiveszi a részét. Rahim nagyon szereti a babakocsis sétákat. A szülők elmondása szerint nagyon jó kisbaba. Testvére Roland (14) nagyon várta a kistesója érkezését. A helyi Babusgatóra a későbbiekben szeretnének járni. A kapott támogatásból a kicsinek ruhákat fognak vásárolni. Újabb babát nem szeretnének.

Károlyi Adrián Szegeden jött a világra 2023. december 02-án 3890 grammal és 52 centivel. Adrián másodikként érkezett a családba Károlyiné Czinanó Emese és Károlyi Alex gyermekeként. Emese elmondása alapján Alex (5) nagyon várta a kistesó érkezését.

Nem panaszkodhatok, nagyon cukik együtt. Oviból is mikor haza ér Alex alig várja, hogy lássa testvérét – osztotta meg velünk az anyuka.

Adrián nagyon jó baba már átalussza az éjszakát. Emese sokat kimozdul vele a házból együtt mennek vásárolni, gyógyszertárba és a közeli városokba autóval. Az édesapa Alex minden teendőből kiveszi a részét. A kapott támogatásból ruhákat szeretnének vásárolni hiszen nő, mint a gomba. Bár nagy családot szerettek volna most mégis úgy érzik harmadik babát nem vállalnak.

 

 

A polgármester és az alpolgármester asszony Kacsó Violettát is meglátogatta. Violetta 2023.11.25-én Hódmezővásárhelyen született 3550 grammal és 52 centivel Hangai Szilvia és Kacsó Nándor második gyermekeként. Szilvi megosztotta velünk, hogy a legnagyobb segítség számára a férje. A mindennapokat munkamegosztással oldják meg. Violetta annak ellenére, hogy éjszaka 1,5 óránként kel nagyon jó kisbaba. A testvére Jázmin (6.5) nagyon várta Violetta érkezését a családba, bár ő az hitte már mikor megszületik fonni tudja a kicsi haját. A helyi Babusgatóra és még baba úszásra is szeretnének járni. A harmadik baba érkezésének gondolatára 3-4 év múlva visszatérnek. 

Az önkormányzat Varga Olivért is köszöntötte, aki 2023.11.21-én született Szegeden 2250 grammal és 48 centivel, Rácz Melinda és Varga Róbert első közös gyermekeként. Az anyuka megosztotta velünk, hogy Olivér nagyon jó kisbaba. Éjszakánként sokkal több időt alszik egyben. A legnagyobb segítség számára Robi, amikor viszont az apuka dolgozni van akkor a mama és a tata. A babakocsis sétákat nagyon szereti, percre pontosan tudja mikor jön el az ideje, ha a rossz idő miatt nem tudják tartani a rutint egy kis sírás kíséri. A kapott támogatásból a kicsinek vásárolnak ruhát és játékokat. Újabb babát nem szeretnének.  

 

Írta, fotózta:

Varga Alexandra