2024. január 24-én szerdán Apátfalva polgármestere, Szekeres Ferenc, illetve a térségi önkormányzatok társulását vezető makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet az év első apátfalvi újszülöttjét Vigh-Fazakas Vencelt köszöntötték. A január elsején, délután 6 óra után 1 perccel született Vencel 3720 grammal és 52 centivel látta meg a napvilágot Hódmezővásárhelyen. 

Kicsit még hasfájós, de nagyon jó baba, az étvágya is kitűnő – mondta az édesanya Ági a kisfiáról.Vencel békésen szunyókált a köszöntés alatt.

Azt is megosztották velünk a szülők, hogy közösen választották ki a baba nevét. 

„Nem szerettünk volna hagyományos vagy megszokott nevet, inkább olyat, amely ritka, különleges – mondta az édesapa, a 34 esztendős Vigh Zoltán, aki jelenleg az egyik makói gyárban dolgozik. Mindketten összeírtak egy listát arról, kinek mely nevek tetszenek és egy-kétnaponta kihúztak egyet, így lett a befutó a Vencel. 

A kisfiúnak egyébként van egy nővére is, a 2 esztendős Róza, aki a szülők szerint áldott jó gyerek, még csak nem is féltékeny az öccsére. 

"Egyelőre kicsit furcsa, mozgalmas, de örülünk, hogy már ketten vannak "– tette hozzá az édesapa.

Farkas Éva Erzsébet elmondta, hogy 100 ezer forintot utaltak át a család számára, emellett ajándékokat és egy emléklapot adott át. Apátfalvi kollégája ehhez 40 ezer forinttal és ugyancsak ajándékokkal csatlakozott. Szekeres Ferenc elmondása alapján az elmúlt 8-10 évben átlagosan 30 gyerek született a községben egy esztendő alatt, a múlt évben viszont mindössze 16.