Apátfalva Község Önkormányzata TOP-1.1.3-16-CS1-2017-00002 p. Apátfalva Község piacterének kialakítása c. hatályos támogatás 25.018.440,- Ft, többlettámogatás 24.341.439,- Ft. Rendelkezésre álló keretösszeg: 49.359.879,-Ft.

A pályázat célja a gazdaságélénkítéshez és foglalkoztatási színt növeléséhez szükséges helyi feltételek biztosítása, a település népességmegtartó erejének növelése, valamint a vállalkozásbarát településhez szükséges helyi infrastrukturális feltételek megteremtése.

A tervezett piac az Apátfalva, Kossuth Lajos utca 63 szám alatti ingatlanon valósult meg. A telek nagysága 1091m2,  a piactér alapterülete 104,67m2.A kialakított piac lehetővé teszi a projekt fő céljának a megvalósítását, a helyi termelők számára egy értékesítési pont kialakításához szükséges infrastruktúra biztosítását. A piactéren 7 db asztal került kihelyezésre, melyek rögzítettek lettek.

Megépítésre került egy ajándéküzlet helység, melyben helyi kézműves termékeket lehet majd vásárolni. Az épületben kialakításra került a közösségi WC és mosdó helyiség is. Az épület teljes körűen akadálymentes lett. A piac üzemeltetése során a helyi termelők és a helyi termékek kerültek előtérbe ezzel is elősegítve a település gazdaságának élénkítését és a lakosság helyben tartását. A projekt megvalósításával 30 helyi vállalkozó bevonását vállalja az önkormányzat, melyek közvetve részesülhetnek a támogatásból.

A fejlesztések által javult a helyi vállalkozások működési környezete, amely középtávon munkahely megőrzést, illetve munkahelyek teremtését eredményezheti, és hozzájárul a város-vidék együttműködés erősítéséhez. Egyre fontosabb az élelmiszerek eredete, így a termelőkkel kialakított személyes kapcsolat. A helyi és termelői piacoknak gazdasági hatásuk mellett társadalomformáló, ökológiai és etikai jelentősége is van.