A Dózsa György Általános Iskolából ballagó nyolcadikosok pedig 10-10 ezer forintos ajándékutalványt és egy-egy emléklapot kapnak az önkormányzattól – döntött róla mai ülésén az apátfalvi képviselő-testület.

 A községháza házasságkötő termében ma délután tartott ülésükön a helyi képviselő-testület tagjai meghallgatták és elfogadták a 2021-es belső ellenőrzés jelentés, majd elfogadták a község előző évi költségvetési zárszámadási rendeletét.

A testület tájékoztatót hallgatott meg az önkormányzati intézmények tavaly benyújtott pályázatairól. Az anyagból kiderült, hogy a helyi önkormányzat a Magyar Falu Programhoz, a Belügyminisztériumhoz, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft-hoz benyújtott, valamint a csapadékvíz elvezetést lehetővé tévő TOP-os pályázatokon majdnem 400 millió, egészen pontosan 397 millió 786 ezer 652 forintot nyert, s ehhez a hatalmas összeghez csupán közel 3,5 millió forint önerőt kellett biztosítania.

A járási Start programban 129,5 milliót nyertek.

A testület Szekeres Ferenc polgármester javaslatával egyetértve döntött arról, hogy a Dózsa György Általános Iskolából ballagó húsz nyolcadikos, az előző évekhez hasonlóan 10-10 ezer forintos ajándékutalványt és egy-egy emléklapot kap az önkormányzattól.

 

Az apátfalvi önkormányzat intézményei által 2021-ben benyújtott pályázatok: