Mezőgazdasággal, szociális kérdésekkel, a Continentalból elbocsátott dolgozókkal, és a nagylaki kamionforgalommal is foglalkozott ma a fogadóóráján a térség országgyűlési képviselője.

 

A délelőtti órákban mintegy 12 választópolgár kereste meg Lázár Jánost a fogadóóráján, a kérések egy része, mint megtudtuk tőle, agráriummal volt kapcsolatos, hiszen ezen a településen nagyon sok termelő van. A képviselőt emellett egy Continentaltól elbocsátott dolgozó is megkereste, mint kiderült Apátfalván mintegy 20 hasonló sorsa jutott lakos van.

– Ők szeretnék, ha ugyanazt a támogatást és segítséget megkaphatnák, mint a makói károsultak, ezt megbeszéltük a polgármester úrral. – hangsúlyozta Lázár János.

A képviselőt Nagylakról is keresték, a kamionforgalom miatt, az ugyanis az elkerülőút ellenére is több nehézséget okoz az itt élőknek. Lázár János portálunknak elmondta, ez a kérdés újra és újra felmerül, ezért egyeztetést kezdeményez a Belügyminisztériummal, mert most az autópályát sokszor megbénítja a feltorlódó forgalom, ami balesetveszélyes, a nagylakiak számára pedig további problémákat okoz.