A kiszombori felajánló jóvoltából érkezett a faluba a naposcsibék tömege. 80-100 család vihette haza a szárnyasokat. 

Szeles József, a kiszombori Szetápmix, takarmány és csibekeltető tulajdonosa és családja szerdán ajánlott fel háromezer napos csibét az apátfalvi önkormányzatnak. Az önkormányzat egy nap alatt megszervezte és ma ki is osztotta a szárnyasokat.

– Köszönjük az adományozónak és családjának, hogy gondoltak Apátfalva lakosaira! – közölte Szekeres Ferenc polgármester.

A csibéket szociálisan rászorultak, közfoglalkoztatottak és nyugdíjasok, azaz közel 80-100 család kapta meg.

Szekeres Ferenctől megtudtuk, hogy a felajánló családnak működik takarmányboltja Apátfalván, s a község is onnan veszi a közfoglalkoztatásban nevelt állatoknak a takarmányt. Az ételosztás egyébként évek óta rendszeres Apátfalván, még ha nem is gyakori, hogy készételt kapnak mindazok, akik rászorultak. Csak hogy néhány példát említsünk: 2016 decemberében 1 kiló hurkát, 1 kiló kolbászt, 1 kiló darált húst és oldalast is tartalmazott az a csomag, amelyet az apátfalvi önkormányzat osztott szét a 65 feletti nyugdíjasok, a közfoglalkoztatottak és a hátrányos helyzetűek között. A hús abból a 30 sertésből származott, melyet az év nyarán vásárolt a Startmunka Mintaprogram keretén belül állattartásba is belekezdett az apátfalvi önkormányzat. A közmunkások által felnevelt disznóból 24-et vágtak el akkor. Így összesen 510 csomagot kaptak a 65. életévüket betöltött nyugdíjas családok, 160-at a közfoglalkoztatottak és 175-öt a hátrányos helyzetű családok, azaz összesen 845 családnak tudott segíteni az ünnepek előtt az önkormányzat. 2016-ban egyébként összesen ezer saját nevelésű baromfit is szétosztottak. Hasonló osztást azóta is rendszeresen tartanak a községben. Tavalyelőtt novemberben például összesen nyolcszázötven saját nevelésű csirkét kaptak az értékteremtő közmunkának köszönhetően a helybéli közfoglalkoztatottak, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők, illetve a 65 éve felettiek. Decemberben pedig ismét levágták a közmunkaprogramban hizlalt sertések egy részét, a nyolcszáz, darált húsból, hurkából és kolbászból összeállított csomagot készítettek belőlük, hogy azt szintúgy kiosszák az apátfalvi időseknek, közmunkásoknak és rászorultaknak.

Tavaly márciusban pedig kétszáz adag meleg ételt osztottak ki Patkós Andrea helyi vállalkozó jóvoltából a legrászorultabb helybélieknek.