Megnőtt a gyermek vállalási kedv településünkön, ebben az évben már 23 kisbaba született. 2018-ban döntött arról a képviselő testület, hogy minden újszülött 40 ezer forint értékű készpénzes bébikötvényt kapjon. Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester asszony 2020.09.25.-én négy kislányt köszöntött, szüleiknek az önkormányzat ajándékát vitték el.

Elsőként Sápos Eszter Máriát és szüleit Vass Ildikó Annát és Sápos Attila Istvánt látogatták meg. A kis Eszter Szegeden 2020.07.15.-én 2830 grammal és 40 centivel ötödikként érkezett a családba. Az anyuka elmondása szerint az édesapa a legnagyobb segítség. A kicsi Eszter nagyon jó baba különösen a testvére Ildikó szeret vele foglalkozni. Több gyermeket már nem szeretnének.

Ábel Csilla Nóra Hódmezővásárhelyen született 2020.06.30.-án, Jakabovics Anett Elvira és Ábel Gyula 3. gyermekeként. Anett elmondta nekünk, hogy a legtöbbet az apuka segít, de az újszülött testvérei is kiveszik a részüket. Rendszeresen járnak a Babusgatóra a Baba-Mama tornára és még a Baba masszázsra is. A kapott támogatásból zenélő forgót fognak vásárolni a kicsi Csillának, hiszen nagyon aktív baba. Az idei év a születésről szólt nekik, a jövő év pedig a ballagásokról. A járvány helyzet miatt Csilla keresztelőjét 2021-ben szeretnék megtartani.

Harmadikként Toto Tamarát köszöntötték. Tamara 2020.08.25.-én jött a világra 2500 grammal és 45 centivel. Szülei Totoné Farkas Ramóna és Toto József Attila elmondása szerint az újszülött nagyon jó étvágyú baba, az éjszakákat még nem aludja át. Ramónának a legnagyobb segítség az anyukája és a párja. Tamara másodikként érkezett a családba a 3 éves Toto Raul Nikolász mellé. Újabb kisbabát nem szeretnének.

Az önkormányzat a Göbölyös családnál is járt. Göbölyös Linett Hódmezővásárhelyen 2020.08.19.-én látta meg a napvilágot, 2930 grammal és 47 centivel Restás Laura és Göbölyös Ferenc első gyermekeként. Az anyuka elmondása szerint a pici nagyon jó kisbaba – eszik, alszik. A családban mindenki segít a kisbaba kerül. Szeretnének járni a Babusgatóra és a Baba-Mama tornára is, ha a pici betölti a 2 hónapos kort. Pár év elteltével szeretnének Linettnek egy fiú kistestvért.