Mindenki annyi vihetett belőle, amennyit csak akart. Az Apátfalvi Búzakalász Kft. akart így örömöt szerezni a helybélieknek az extra minőségű, helyben termett, s reggel vágott csemegekukoricával. Az óvodások, iskolások és az idősek otthonában étkezők ebédre főve kapták.

Száz mázsa csemegekukoricát osztottak szét ma délelőtt 10 és délután 1 óra között az Apátfalvi Búzakalász Kft. jóvoltából a községháza udvarán az helyi önkormányzat segítésével. A mezőgazdasági cég ma vágta le a csemegekukoricát, melyet pótkocsival szállítottak a helyszínre.

– Az Apátfalvi Búzakalász Kft. felajánlásaként kaptuk meg a több mint száz mázsa csemegekukoricát. Délelőtt tíz órára érkezett ide, s attól kezdve folyamatosan osztotta ki az önkormányzat – mondta portálunknak Szekeres Ferenc polgármester. Hozzátette, hogy az adománnyal a mezőgazdasági vállalkozás azt szeretné meghálálni, hogy számos apátfalvi által birtokolt termőföldön gazdálkodnak, de a földtulajdonosok mellett valamennyi helybélinek akartak kedveskedni.

– Folyamatosan érkeztek az emberek és mindenki annyi csemegekukoricát vitt, amennyire szüksége van, nem szabtuk meg, hogy egy-egy ember mennyit vihetett. Beszéltem telefonon Vancsura Józseffel, az Apátfalván Búzakalász Kft., aki azt mondta, hogy örömöt szerettek volna okozni az apátfalviaknak – tette hozzá a polgármester.

Az extra minőségű csemegekukorica nagyon sok helybéli család tányérjára kerül majd mától főtt kukoricaként, így a helybéliek igazi helybéli terméket csemegézhetnek.

Apátfalván egyébként hagyománya van az ételek, termények, termékek osztásának, a közunkaprogramban tenyésztett csirkéket évek óta két alkalommal is a rászorulók és a nyugdíjasok kapják meg, ahogy karácsony előtt szintén a közmunkaprogramban nevelt sertésekből is készül disznótoros csomag, szintén a rászoló családok és a nyugdíjasok ünnepét megkönnyítendő.

forrás:makohirado.hu