Egy-egy kisebb település fennmaradása érdekében az az egyik legfontosabb, hogy megfelelő számú gyermek szülessen. Apátfalván még a koronavírus járvány ideje alatt sem csökkent a születések száma. 2020.08.28.-án újabb négy babát köszöntött Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester. A kicsik 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek, míg a szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedtek.

Elsőként Rácz Jánost és szüleit Kiss Krisztinát és Rácz Jánost látogatták meg. A kis János Hódmezővásárhelyen 2020.06.25.-én látta meg a napvilágot 2740 grammal és 48 centivel. Az apuka elmondása szerint nyugodt és mosolygós kisbaba. Az ifjú pár életét teljesen megváltoztatta a kicsi születése, egyelőre nem is terveznek második babát. Jelenleg a házat szeretnék felújítani.

Az önkormányzat a Szilágyi családnál is járt. Szilágyi Szabolcs Makón 2020.03.08.-án született nőnapkor, 2800 grammal és 49 centivel Szilágyi-Kardos Anna és Szilágyi Tamás első gyermekeként. Az anyuka elmondása szerint 8 hetes kora óta átaludja az éjszakát és 4 hónaposan megkezdték a hozzátáplálást is. A legnagyobb segítség a kicsi Szabi körül az édesapa. Pár év múlva szeretnének újabb kisbabát.

Harmadikként Komáromi Erikát köszöntötték. Erika 2020.07.07.-én jött a világra 3100 grammal és 48 centivel. Szülei Szél Annamária és Komáromi Sándor elmondása szerint Erika kicsit hasfájós de nagyon jó baba, az éjszakákat is végig aludja. A kicsi negyedikként érkezett a családba Sándor, Bálint és Kitti mellé. Legnagyobb segítség a kicsi körül a testvére Sanyi és az apukája. Újabb babát nem szeretnének.

Bakai Kristóf Gellért Szegeden született 2020.07.12.-én 2700 grammal és 47 centivel, Bárdos Renáta és Bakai Gellért első gyermekeként. Az anyuka elmondta, hogy Kristóf szépen gyarapszik, hiszen már 4 kilogramm. Rengeteg segítséget kapnak egyaránt Renáta és Gellért családjától is. 5-6 hetes korától egyre többet alszik. Nyugodt kisbaba a nagyobb társaságokban is jól érzni magát. A kicsi Kristóf szeret babakocsiban lenni és autóban utazni. Szeretnének járni a Babugatóra és a most induló Baba-Mama Tornára is. Terveikben szerepel egy újabb kisbaba érkezése.