2020.07.24.-én újabb négy újszülöttet köszöntött Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester. 2020. júliusig 19 kisbaba született Apátfalván, ebben a hónapban már második alkalommal kerül sor a babalátogatásokra. A kicsik 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesültek míg a szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Elsőként Varga Szófiát és szüleit, Kolozsi Helgát és Varga Csabát látogatták meg. A kicsi Szófia Szegeden született, 2020. június 11.-én 3540 grammal és 50 centivel. Azóta sokat nőtt a jó étvágya miatt, már a súlya is elérte az 5 kg-ot. A frontokat jobban észreveszi, ilyenkor sokkal nyugtalanabb. Eredetileg apás szülést terveztek, de a járvány miatt ez sajnos nem volt engedélyezett. Legtöbbet az apuka segít a pici körül, eteti, pelenkázza, öltözteti. Bár Helga nővére is kiveszi a részét az esti fürdetésből. Környezet tudatosság szempontjából a mosipelust használják, a kapott támogatásból egy újabb készletet szeretnének vásárolni.

Ferencsik Ivett 2020.03.27.-én Szegeden látta meg a napvilágot, Szabó Noémi Zsuzsanna és Ferencsik Zoltán kislányaként. Az apuka a legnagyobb segítség a kicsi Ivett körül, csak egy feladatot ad át az anyukának a pelenkázást. Két hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, nagyon jó és nyugodt baba. Rendszeresen járnak a Faluházban megrendezett Babusgatóra, amit Ivett nagyon élvez. Újabb kisbaba születésén meg gondolkoznak.

Harmadikként Sóki Zoé Andreát és családját látogatták meg. Zoé Makón született, 2020. március 16.-án 2800 grammal és 48 centivel Sókiné Károlyi Andrea és Sóki Gábor Attila gyermekeként. Andi már nagyon rutinos anyukat, hiszen 2015-ben született a keresztfia, aki körül sokat segített. A kicsi Zoé Andrea nagyon mozgékony baba, de ennek ellenére jó alvó. A tápszer mellett már a bébiételeket is megeszi. Kistestvért még nem terveznek, hiszen a ház felújítását szeretnék befejezni.

A polgármester és az alpolgármester a Petrovics családnál is járt. Petrovics Olivér 2020.03.10.-én jött a világra 3920 grammal és 51 centivel Paulheim Szintia és Petrovics Csaba kisfiaként. Harmadikként érkezett a családba a 3 éves Nóri és a 7 éves Ádi mellé. A két testvér közül Nóri foglalkozik többet a kicsi Olivérrel. A nagy melegben az anyuka naponta többször is lefürdeti, mert a kicsi nehezen viseli a hőséget. Negyedik babát nem szeretnének, mert eredetileg is hármat terveztek így teljes a családjuk.

forrás: makohiradó.hu