Az apátfalvi képviselő-testület 2018-ban döntött arról, hogy minden apátfalvi újszülött családja 40 ezer forint készpénzes támogatásban részesül. A koronavírus járvány miatt a baba látogatásokra nem kerülhetett sor. A veszélyhelyzet feloldása után Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester négy újszülöttet is köszöntött tegnap. A kicsik 40 ezer forint készpénzt kaptak, míg a szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Elsőként Langó Dorisz Anikót és szüleit, Langóné Szűcs Anikó Erzsébetet és Langó Norbertet látogatták meg. Dorisz március 20-án Makó látta meg a napvilágot. Az anyuka elmondta: nagyon jó kislány a kezdetektől fogva, 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat. A kicsi körül a legtöbbet az apuka és a mama segít. A testvére Szabolcs nagyon jól fogadta, sokat játszik és foglalkozik a húgával. A pici még a koronavírus kezdete előtt megérkezett a családba, így ezt az időszakot otthon tölthették.

Bíró Bence március 2-án született 3560 grammal és 49 centivel Szegeden, Korom Aranka és Bíró Sándor első gyermekeként. Az anyuka szerint csak az első hat hét volt nehezebb, hisz hasfájós volt a kicsi. Nagyon mozgékony és erős kisbaba, 3 hónapos korában már hasra fordult és azóta is úgy szeret aludni. Az édesapa a fürdetésen kívül mindenben sokat segít az újszülött körül. Az elmúlt 3 hónap nem volt könnyű, hiszen csak az udvarra mentek ki Bencével a járvány miatt. Az anyuka elmondta, hogy 2 éven belül szeretnének újabb kisbabát.

Harmadikként a kis Bencze Zétény Jánost és családját látogatták meg. A kicsi január 23.-án született 50 centivel és 3100 grammal Varga Mónika és Bencze János gyermekeként. Az apuka mellett a mama és a húga segít a baba körül az anyukának. Zétény az első 2 hónapban hasfájós volt, most pedig a fogzik, így azzal küzdenek. Mindezek ellenére nagyon jó gyermek, az éjszakákat szépen átaludja. A kicsinek nincs testvére, és egyelőre nem is tervezik az újabb baba érkezését – bár az apuka szeretne.

Az önkormányzat a Gál családnál is járt. Gál Bendegúz 2020. május 18.-án Szegeden 3800 grammal és 51 centivel jött a világra, Gál-Furák Magdolna és Gál Attila első közös gyermekeként. Bendegúz nővére a 7 éves Blanka nagyon szereti a kistestvérét, az apuka és a nagyszülők mellett ő a másik nagy segítség. A szülők szerint nagyon jó baba, eszik és alszik. Az anyuka elmondta, hogy a kicsinek áprilisban szerettek volna bevásárolni, de az új járványügyi helyzet miatt a legtöbb babaruhát és eszközt az internetről rendelték meg.

forrás: makohirado.hu