Egy-egy kisebb település fennmaradása érdekében az az egyik legfontosabb, hogy megfelelő számú gyermek szülessen. Ezt Apátfalván is nagyon jól tudják. Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné alpolgármester december 20-án három újszülöttet látogatott meg. A kicsik 40 ezer forintot kaptak, a szülőknek virággal, édességgel és borral kedveskedett az önkormányzat.

Elsőként Prónai Botondot és szüleit, Szilvási Alizt és Prónai Gábort látogatták meg. Augusztus 25-én 2650 grammal és 47 centiméterrel született Botond, az anyuka elmondása szerint nagyon nyugodt és mosolygós kisbaba. A legtöbbet az apukája segít, ha kell eteti, fürdeti, tisztába teszi, de a mama is nagy segítséget jelent. A közeljövőben nem terveznek második babát.

Az önkormányzat a Zelenák családnál is járt. Zelenák Boldizsár Szegeden november 13-án látta meg a napvilágot. Szülei Csányi Ildikó és Zelenák György elmondták, az újszülött nagyon jó kis baba, ha tele a hasa, semmi gond nincs vele. A legnagyobb segítséget az édesapa nyújtja. Az anyuka elmondása szerint a kicsi Boldizsár késői baba, ezért nem terveznek újabb gyermeket.

Kulcsár Mirát is köszöntötték: Mira október 24-én született. Anyukája, Szilágyi Nikoletta szerint nagyon jó baba, éjszakánként egyszer-kétszer ébred még fel. A kicsi mamája és az anyuka nővére segít a legtöbbet, az utóbbi lesz majd a kis Mira keresztanyukája, pár év múlva terveznek kistestvért.

Forrás: makohirado.hu
Copyright © 2024 Apátfalva | Új honlap. Minden jog fenntartva. Szerkeszti: