Az apátfalvi képviselő-testület még tavaly döntött arról, hogy minden apátfalvi újszülött családja 40 ezer forintos készpénzes támogatást kap a településtől. Ebben a hónapban már második alkalommal tudott családokhoz látogatni a polgármester.

Ismét bébikötvényeket tudott átadni Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester Apátfalván: csütörtök délután három családot látogattak meg. Ahogy Szekeres Ferenc polgármestertől megtudtuk, idén júniusig nagy baby boom lesz a településen, hiszen 18 gyermek születése várható, a védőnő információja szerint.

 

Elsőként Bagi Jankát köszöntötték: a kislány Bagi-Győri Dóra és Bagi János első gyermekeként született 2018. december 31-én. A kis Janka nagyon jó baba, de ahogy az édesanya elárulta, bele kell szokni ebbe az új szerepbe.

 

Imre Nándorné és Imre Nándor második gyermeke, Marcell december 20-án született. Krisztina, az édesanya elmondta, Marcell nagyobb tesója, Lilien elsőként féltékeny volt az újszülöttre, azonban az új helyzetet könnyen meg szokta és azóta nagyon szeret segíteni szüleinek. Marcell az éjszakákat öthetes kora óta végigalussza, így szülei helyzete sokkal könnyebb.

 

Barát Csengét első babaként köszönthették a település első emberei: szülei, Rácz Fanni és Barát Szabolcs nagyon várta már első gyermeküket. Csenge december 27-én látta meg a napvilágot a makói kórházban. Fanni, az édesanyja elmesélte, keresztlányán már tudta gyakorolni az anyaszerepet, így fel tudott készülni az anyaszerepre.

forrás: makohirado.hu